2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Lazanija su varške ir špinatais

Reikės:

  • 500g varškės;
  • 300g špinatų;
  • pakelis šviežių lazanijos lakštų (tinka ir ne švieži, tačiau tokiu atveju užtrunka kiek ilgiau gaminimo etapas);
  • 4-5 pomidorų;
  • 2 svogūnų;
  • 500ml pieno;
  • 50g sviesto;
  • miltų;
  • 200g tarkuoto sūrio (tinka bet kuris);
  • pipirų;
  • druskos;
  • smulkintų šviežių žalumynų (naudojau bazilikus, petražoles, kalendros(tačiau tik truputį)).

Svogūnus patroškinkite iki tol, kol jie taps auksinės spalvos, tuomet sudėkite juos į varškę kartu su smulkintais šviežiais žalumynais, pasūdykite. Nuo pomidorų nuplikykite odeles ir tuomet juos supjaustykite griežinėliais. Špinatus nuplikykite su karštu vandeniu sietelyje, kai jie atvės - nusausinkite.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, kol padažas taps tirštas. Nukelkite nuo ugnies ir iš lėto supilkite pieną, nuolat maišydami šluotele. Įberkite druskos bei pipirų. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, tačiau nepamirškite maišyti, kad nepridegtų.

Indo dugną, kuriame kepsite lazaniją, išklokite sluoksniu makaronų lakštų, tuomet dėkite sluoksnį varškės, špinatų, pomidorų, balto padažo bei tarkuoto sūrio. Ir taip sluoksniuokite kelis kartus, tačiau paskutiniame sluoksnyje nedėkite sūrio, kad tol, kol keps lazanija, sūris nesudegtų. Jį dėkite tik pačioje pabaigoje, kad gražiai paskrustų. Ir štai - nuostabi vakarienė ant stalo. SKANAUS :)



P.S. Jeigu naudojate ne šviežius lakštus - juos apvirkite, kad lazanijai iškepus, ji būtų minkšta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą