Reikės:
500g miltų;
5 kiaušinių;
35g sviesto;
200g parmezano sūrio;
200g rikota arba mocarela sūrio;
50g mėlynojo pelėsinio sūrio;
30g vyšninių pomidorų;
250ml grietinėlės.
Suplakame keturis kiaušinius ir ištirpiname 20g sviesto, tuomet sudedame miltus ir minkome iki vientisos masės (minkome ilgai, tuomet ravioliai bus minkštesni). Išminkę tešlą, ją plonai iškočiojome į stačiakampio formos lakštą. Į atskirą dubenį sudedame sūrius, įmušame kiaušinį ir maišome iki vientisos masės, įberiame druskos. Išmaišytą sūrių masę išverčiame ant vienos pusės tešlos blyno, o su likusia tešlos dalimi sūrių masę uždengiame ir gerai prispaudžiame kraštus. Suformuojame kvadratinius raviolius (jei norite karbuoto ravioli krašto, tuomet su specialiu pjaustyti skirtu "peiliu"). Paliekame apie valandai juos padžiūti. Verdame apie 10min, kol iškyla į paviršių.
Padažą ruošiau labai paprastai: ištirpinau likusį sviestą, supyliau grietinėlę, gerai pakaitinau, įbėriau truputį miltų, žalumynų ir druskos. Ir štai padažas :)
Vyšninius pomidorus naudojau papuošimui, tačiau valgant jie taip pat buvo sudoroti :)
SKANAUS :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą