2012 m. rugpjūčio 31 d., penktadienis

Panna cotta - itališki drebučiai

Reikės:

  • 420ml grietinėlės;
  • 300ml pieno (jei norite ne tokio riebaus deserto, tuomet dėkite 400ml pieno);
  • 17g želatinos;
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 70g cukraus (jei norite saldesnio, tuomet dėkite 90g cukraus).

Išbrinkinkite želatiną šaltame vandenyje, o tuomet ją ištiprinkite kaitindami ant lėtos ugnies, kol nebeliks gumuliukų. Supilkite grietinėlę, pieną bei cukrų (taip pat ir vanilinį) ir pakaitinkite, tačiau neužvirkite. Ištirpusią želatiną srovele pilkite į pieno bei grietinėlės masę nuolatos maišydami šluotele. Susipilstykite į formeles ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą sustingti. Ir štai - desertas jau ant stalo :)


SKANAUS :)

P.S. Tai buvo pats lengviausias mano ruoštas desertas. Jeigu norite, galite pridėti aguonų, ar gaminti šokoladinius putėsius. Tai skonio reikalas, fantazuokite į valias :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą