2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Baltajame vyne marinuotos vištienos šlaunelės

Reikės:

  • 1kg vištienos šlaunelių;
  • 6 didelių bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • lauro lapelių;
  • 1 stiklinės balto desertinio vyno;
  • 0,5 paprikos;
  • įvairiausių prieskonių;
  • žalių petražolių;
Pirmiausia pasiruošiame vištieną: gerai įtriname prieskoniais, supilame vyna, sudedame lauro lapelius, didesniais gabalėliais pjaustytą svogūną, papriką bei smulkintą česnaką ir kelioms valandoms paliekame tai ramybėje. 

Susipjaustome bulves skiltelėmis, pagal skonį pridedame druskos, šviežiai maltų pipirų, pabarstome trupučiu smulkintų petražolių (bulves patartina ruošti prieš pat pašaunant vištieną, kitaip jos pajuoduos).


Kai jau višiena gerai pasimarinavusi, nupilame vyną, bei išrenkame lauro lapelius. Vištieną su daržovėmis bei bulvėmis sudedame į kepimui skirtą maišelį, pripylę vandens į kepimo indą, kuriame įdėtas kepimo maišelis ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 


Kepame apie 40 minučių, kol vištiena šauniai kepa savo sultyse. Kai jau lieka nebedaug skysčio pačiame maišelyje, išimam viską iš maišelio ir truputį paskrudiname orkaitėje. Ir štai :) Prieš patiekdama aš dar pabarstau smulkintomis petražolėmis ar krapais.


SKANAUS ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą