- 250g indelio Ricotos sūrio;
- 250g grietinėlės;
- 100g cukraus;
- 5 kiaušinių;
- 1 kiaušinio trynio;
- 200ml pieno;
- 175g miltų;
- 15g želatinos;
- 2 šaukštai krakmolo;
- bet kokių uogų (aš naudojau šilauoges);
- pabarstukų papuošimams;
Pirmiausia reikia išsikepti bikvitą: išplakame tris kiaušinius su cukrumi bei ištirpintu sviestu, kol truputį padidėja tūris. Tada sudedame persijotus 150g miltų sumaišytus su krakmolu. Paruoštą masę supilame į torto formą ir pašauname 10 minučių į 170 laipsnių orkaitę (kepame, kol gražiai paskrunda, tik neperkepkite). Ištraukus iš orkaitės padedame kambario temperatūroje, kad biskvitas atvėstų.
Belieka pasiruošti kremą. Susiplakame likusius kiaušinius bei vieną kiaušinio trynį su miltais bei cukrumi. Plakame iki vientisos masės. Puode pakaitiname pieną, tačiau neužverdame ir tada po truputį supilame paruoštą kiaušinių masę, pieną nuolat maišydami, kol jis sutirštėja. Tuomet ant jau sustingusio įdaro supilame kiaušinių kremą, pabarstome pabarstukais ar cukraus pudra ir leidžiame atvėsti. Prieš patiekdama aš dar ir ištirpintu šokoladu apliejau :) Štai ir viskas :)
SKANAUS :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą