2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas su kondensuoto pieno įdaru

Reikės:
250ml grietinėlės;
5 kiaušiniai;
80g sviesto;
200g juodojo šokolado;
4 v.š. miltų;
70g cukraus;
indelis kondensuoto pieno;
3 v.š. kakavos;
0,5 a.š. kepimo miltelių.

Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymo. Trynius išplakite su cukrumi, ištirpintu sviestu (30g) bei 100g ištirpinto juodojo šokolado, supilkite grietinėlę ir išmaišykite su persijotais miltais bei kepimo milteliais. Atskirame inde iki standumo išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai sumaišykite juos su šokoladine mase. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių (neperkepkite, kad netaptų labai sausas).

Ištirpinkite 25g sviesto ir supilkite kondensuotą pieną, nuolat maišydami, kad neprisvlitų tol, kol kondensuotas pienas užvirs ir sutirštės. Kai sutirštės, supilkite kondensuoto pieno masę ant jau pravėsusio šokoladinio pyrago ir leiskite sustingti.

Ištirpinkite likusį šokoladą su sviestu ir maišykite tol, kol bus vientisa masė, ją supilkite ant pravėsusio kondensuoto pieno ir padėkite į šaldytuvą tol, kol sustings. SKANAUS :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą