Reikės:
- 4 gabaliukų lašišos filė arba lašišos kepsnelių;
- 200ml pusiau saldaus baltojo vyno;
- 120ml sojų padažo;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. šviežių tarkuotų imbierų;
- 2 skiltelės smulkiai pjaustyto česnako;
- 2 a.š. garstyčių sėklų;
- 1 a.š. rudojo cukraus;
- 1 a.š. citrinų sulčių;
- druskos;
- pipirų;
- šviežių petražolių;
- Dižono garstyčių;
- citrinos;
Pasiruoškite marinatą: sumaišykite vyną, 2 a.š. alyvuogių aliejaus, sojų padažą, imbierus, garstyčių sėklas, smulkintasčesnako skilteles ir cukrų. Sudėkite lašišą į indą ir apipilite paruoštu marinatu. Palikite šaldytuve porai valandų, kad marinatas įsigertų.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, kepkite lašišą iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Patiekite su basmati ryžiais, šaukšteliu Dižono garstyčių, griežinėliu citrinos bei šviežiomis petražolėmis.
SKANAUS :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą