- 2 baklažanų;
- 4 skiltelių česnako;
- 3 morkų;
- 4 v.š. aliejaus;
- 1 svogūno;
- svogūnų laiškų;
- 1 v.š. tarkuoto imbiero;
- 8 v.š. sojų padažo;
- 2,5 v.š. citrinų sulčių;
- 3 v.š. vandens;
- 2 kiaušinių;
- 200g basmati ryžių;
- petražolių;
- druskos;
- piprų;
Baklažanus susipjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite su 2 v.š. aliejaus, kol paruduos ir suminkštes (tam, kad nebūtų riebus, iškepusius baklažano šiaudelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visas aliejus). Morkas susipjaustykite šiaudeliais ir truputį patroškinkite, tuomet jas sudekite į troškintuvą kartų su baklažanais.
Česnaką susmulkinkite, svogūną sutarkuokite ir sudėkite juos į dubenį. Užpilkite 4v.š. sojų padažo, cukrumi, citrinos sultimis, vandeniu ir aliejumi - gerai išmaišykite. Padažą supilkite ant baklažanų su morkomis ir patroškinkite 4-5 minutes.
Išvirkite ryžius, tuomet juos perliekite su vandeniu, kad ryžiai tarpusavyje nesuliptų. Į keptvuvę sudėkite smulkintus žalumynus ir įmuškite kiaušinius. Kepkite, kol kiaušinis nebelips prie keptuvės, tuomet sudėkite ryžius, gerai išmaišykite ir supilkite likusį sojų padažą. Štai ir viskas :)
SKANAUS :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą