2012 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

Baklažanai su saldžiarūkščiu padažu

Reikės:

  • 2 baklažanų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 3 morkų;
  • 4 v.š. aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • svogūnų laiškų;
  • 1 v.š. tarkuoto imbiero;
  • 8 v.š. sojų padažo;
  • 2,5 v.š. citrinų sulčių;
  • 3 v.š. vandens;
  • 2 kiaušinių;
  • 200g basmati ryžių;
  • petražolių;
  • druskos;
  • piprų;
Baklažanus susipjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite su 2 v.š. aliejaus, kol paruduos ir suminkštes (tam, kad nebūtų riebus, iškepusius baklažano šiaudelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visas aliejus). Morkas susipjaustykite šiaudeliais ir truputį patroškinkite, tuomet jas sudekite į troškintuvą kartų su baklažanais. 

Česnaką susmulkinkite, svogūną sutarkuokite ir sudėkite juos į dubenį. Užpilkite 4v.š. sojų padažo, cukrumi, citrinos sultimis, vandeniu ir aliejumi - gerai išmaišykite. Padažą supilkite ant baklažanų su morkomis ir patroškinkite 4-5 minutes. 

Išvirkite ryžius, tuomet juos perliekite su vandeniu, kad ryžiai tarpusavyje nesuliptų. Į keptvuvę sudėkite smulkintus žalumynus ir įmuškite kiaušinius. Kepkite, kol kiaušinis nebelips prie keptuvės, tuomet sudėkite ryžius, gerai išmaišykite ir supilkite likusį sojų padažą. Štai ir viskas :) 


SKANAUS :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą