- 500g jautienos;
- 1 cinamono lazdelės;
- 1 čili pipiro;
- 1 raudonojo svogūno;
- 2 bulvių pjaustytų kubeliais;
- lauro lapelių;
- 5 v.š. pomidorų pastos;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 a.š. kumino sėklų;
- 1/2 a.š. pankolio sėklų;
- 1/2 a.š. kalendros sėklų;
- 2 v.š. razinų;
- 1/2 a.š. džiovintos paprikos;
- 1 a.š. šafrano;
- 1 a.š. smulkinto imbiero;
- 1/2 l jautienos sultinio (tinka bet koks sultinys - aš naudojau daržovių sultinį);
- druskos;
- pipirų;
- šviežių petražolių;
- alyvuogių aliejaus;
Pirmiausia didesniai gabaliukais susipjaustykite jautieną ir paskrudinkite ją troškintuvėje, kad apskrustų. Atidėkite ją į šalį ir į tą pačią troškintuvę sudėkite raudonajį svogūną (nesmulkinkite jo labai stipriai, tiesiog sumeskite supjaustytus gabaliukus ir troškinkite). Padruskinkite ir papirinkite truputį. Sudėkite sukapotą česnaką, imbierą, kalendrą, kumino ir pankolio sėklas, džiovintą papriką, cinamono lazdelę, lauro lapelius bei šafraną ir patroškinkite, kol išsiskirs visi kvapai. Tuomet sudėkite pomidorų pastą, kubeliais pjaustytas bulves, paskrudintą jautieną bei razinas. Užpilkite viską sultiniu ir palikite troškintis ant lėtos ugnies tol, kol bulvės bus išvirę. Prieš patiekiant pabarstykite šviežiomis petražolėmis arba kalendromis. Štai ir viskas :)
SKANAUS :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą