2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Naminė focaccia

Tai pats paprasčiausias focacios receptas, kokį man teko išbandyti. Be to, visuomet galima eksperimentuoti :)

Reikės:

  • 2 puodelių miltų;
  • 1 puodelio šilto vandens;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • juodųjų alyvuogių;
  • šviežių rozmarinų;

Į šiltą vandenį įpilkite 3-4 v.š. alyvuogių aliejaus. Sumaišykite jį su miltais, mielėmis bei trupučiu druskos. Gerai išminkykite. Nereikia, kad tešla nebūtų tąsi ir neliptų prie rankų. Ji turi būti tokia, kad pakėlus ją viena ranka, jį iš lėto tįstu žemyn. Tuomet suformuokite apskritimą, padėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir pastatykite indą pusvalandžiui šiltoje vietoje (aš įvyniojau į cahlatą). Per pusvalandį laiko ji turėtų padvigubėti.

Indą, kuriame kepsite focaccia, ištepkite aliejumi ir pabarstykite druska (tai padarys duonos apačią traškia). Sudėkite iškilusią tešlą į kepimo indą, įspauskite alyvuoges, pabarstykite rozmarinu. Aš dar ir aliejumi apšlakščiau. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 30-35 minutėms. Štai ir viskas :) Naminės focaccia ant Jūsų stalo.


SKANAUS :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą