- 500g ricotos sūrio;
- 3 kiaušinių;
- 1 pomidoro;
- 200g parmezano sūrio;
- 1 svogūno;
- 3 smulkintų česnako skiltelių;
- 100g alyvuogių;
- 20g saulėje džiovintų pomidorų;
- 100g pievagrybių;
- miltų;
- 40g sviesto;
- druskos;
- piprų;
Pirmiausia pasiruoškite tešlą: išplakite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą ir miltus. Masė turi nelipti prie rankų, tad dėkite miltų tiek, kiek Jums atrodo reikalinga. Kai jau tešla nebelimpa prie rankų, įdėkite ją į šaldytuvą 20 minučių. Šia tešla išklokite indo, kuriame kepsite pyragą, dugną bei šonus.
Į dubenį sudėkite ricotos sūrį, smulkintą svogūną, tarkuotą parmeno sūrį ir likusius kiaušinius. Viską gerai išmaišykite, paskaninkite druska bei pipirais. Supilkite į kepimo indą ant jau paruoštos tešlos.
Ant virštaus išdėliokite pievagrybius, saulėje džiovintus pomidorus, smulkintas alyvuoges, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą pomidorą. Pabarstykite druska bei pipirais. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20- 30min.
SKANAUS :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą