2012 m. spalio 7 d., sekmadienis

Ricotos pyragas su daržovėmis

Reikės:
  • 500g ricotos sūrio;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 pomidoro;
  • 200g parmezano sūrio;
  • 1 svogūno;
  • 3 smulkintų česnako skiltelių;
  • 100g alyvuogių;
  • 20g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 100g pievagrybių;
  • miltų;
  • 40g sviesto;
  • druskos;
  • piprų;
Pirmiausia pasiruoškite tešlą: išplakite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą ir miltus. Masė turi nelipti prie rankų, tad dėkite miltų tiek, kiek Jums atrodo reikalinga. Kai jau tešla nebelimpa prie rankų, įdėkite ją į šaldytuvą 20 minučių. Šia tešla išklokite indo, kuriame kepsite pyragą, dugną bei šonus.

Į dubenį sudėkite ricotos sūrį, smulkintą svogūną, tarkuotą parmeno sūrį ir likusius kiaušinius. Viską gerai išmaišykite, paskaninkite druska bei pipirais. Supilkite į kepimo indą ant jau paruoštos tešlos.

Ant virštaus išdėliokite pievagrybius, saulėje džiovintus pomidorus, smulkintas alyvuoges, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą pomidorą. Pabarstykite druska bei pipirais. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20- 30min. 


 SKANAUS :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą